Nogmaals van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie kindje.

Vandaag hebben wij bij jullie het kraambed afgesloten. De huisarts neemt vanaf nu de medische zorg voor jullie over en het consultatiebureau de zorg qua groei en ontwikkeling van jullie kindje. Uiteraard kun je ons de komende weken altijd nog contacten bij vragen.

Zo’n zes weken na de bevalling zien we je nog een keer voor de nacontrole, het handigste is als je daar komende week alvast een afspraak voor maakt bij ons. Tijdens de nacontrole horen we graag hoe het met jullie gaat, hoe de voedingen gaan, hoe je hersteld bent en hoe het ouderschap bevalt. Daarnaast meten we nog een keer je bloeddruk, controleren we je buikspieren en bespreken we de mogelijkheden van anticonceptie. In de folder Anticonceptie voor en na de bevalling kun je hier alvast meer over lezen.

Als je zwanger bent en bevalt, rekken de spieren in je bekkenbodem en je buik fiks op. Na de bevalling is het daarom belangrijk dat je oefeningen doet om ze weer beter te maken te maken. Doe je dat niet, dan kun je klachten krijgen. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan je bekkenbodem na de zwangerschap en bevalling. In de folder Net bevallen, hoe herstelt je bekkenbodem? lees je over het herstel hiervan en vind je belangrijke adviezen voor een goed herstel. Bekkenbodemfysiotherapeuten raden ook aan om een Bekkenbodemcheck te doen na de bevalling.

We zouden het fijn vinden als jullie even de tijd kunnen nemen om voor ons een (korte) review te schrijven. We hopen natuurlijk dat jullie onze zorg als goed hebben ervaren, maar mochten er verbeterpunten zijn horen we dat graag zodat we daarmee aan de slag kunnen.

We zijn heel blij met een review op een van de volgende websites (klik op de links):

Mochten wij nog iets voor jullie kunnen doen, horen we het graag. We wensen jullie in ieder geval heel veel geluk.

Met vriendelijke groet,

Alle verloskundigen van verloskundigenpraktijk Haarlemmermeer en Bollenstreek  Onze Erkenningen