Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon of dochter! De bevalling is voorbij, maar een minstens net zo spannende tijd breekt aan, er valt veel te leren over (de verzorging van) je baby!

De kraamverzorgster zal de eerste acht dagen na de bevalling elke dag bij je thuis zijn om je te helpen met de voedingen en het leren verzorgen van een baby. Je kunt bij haar voor een groot deel van je vragen al terecht. Daarnaast komen wij op verschillende dagen in de eerste week bij je thuis langs om alle controles door te nemen en met je te bespreken hoe je je voelt.

Doordat je moet herstellen van je bevalling, je lichaam nog onderhevig is aan veel hormonen en je nachtrust een stuk minder zal zijn door de verzorging van je baby, kan de periode na de bevalling emotioneel en vermoeiend zijn.

Het is dan ook belangrijk om voldoende rust en tijd te nemen in de kraamweek.

Voor meer informatie over de belangrijkste dingen gedurende de kraamtijd, klik hier voor onze kraambedfolder en hier voor een algemene folder vanuit Rondom. En je mag ons altijd bellen op het mobiele nummer voor vragen!

Op de website van KNOV vindt je ook uitgebreide informatie over de periode wanneer je net bevallen bent. Klik hier om naar de website te gaan.