Zwangerschapscursussen omgeving Haarlemmermeer en Bollenstreek

Zwangerschapsgym

Zwangerfit® Verheul & Weerman fysiotherapeuten Pionier (Nieuw Vennep)

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat actief trainen tijdens en na de zwangerschap een positief effect heeft, op zowel moeder als kind. Bij Verheul& Weerman fysiotherapeuten kunt u de cursus Zwangerfit® volgen. Voor meer informatie ga naar Zwangerfit Verheul& Weerman.

 

Zwangerschapszwemmen

ZwangerFit Sportcomplex Koning Willem-Alexander (Hoofddorp)

Hier kun je al vanaf het begin van je zwangerschap je conditie op peil houden. Het water kan ontspannend en verlichtend werken. Klik hier voor meer informatie.

Zwangerschapszwemmen Sportfondsen Lisse (Lisse)

Tijdens de les, die plaats vindt in het diepe bad, worden gedurende 45 minuten conditionele en spierversterkende oefeningen gedaan. Al deze oefeningen kunnen op eigen tempo uitgevoerd worden. Klik hier voor meer informatie.

Yoga

Diana Ferring (Hoofddorp)

Bij Diana Ferring kun je terecht voor een leuke, nuchtere yogacursus met daarbij veel info over de zwangerschap en bevalling. Zij geeft groepslessen, maar ook privé cursussen. Klik hier voor meer informatie.


Groei Hillegom (Hillegom)

Wil jij met (zelf) vertrouwen, rust en positiviteit bevallen? Groei wil je laten groeien naar het moment dat je (weer) moeder wordt. Tijdens de ontspannen en praktische lessen gaan we werken aan ademhalingsoefeningen en houdingen die jou en je kindje gaan helpen tijdens de bevalling. Dit doen we oa door yoga, mindfullnes en ontspanningsoefeningen. Ervaring is niet nodig. Je kunt vanaf 12 weken zwangerschap instromen en de lessen blijven volgen tot 1 a 2 weken voor je uitgerekende datum.

Zwangerschapsyoga Gezondheidscentrum Lisse (Lisse)

Tijdens de zwangerschapsyoga lessen leer je hoe je het beste kunt ontspannen en hoe je fit blijft met yoga-oefeningen. Je krijgt algemene weetjes en handige tips. Er wordt aandacht besteed aan een goede houding en ademhalingsoefeningen waarmee je de weeën op kunt vangen. Ook komen perstechnieken en bekkenbodemspieren uitgebreid aan bod. Natuurlijk is er tijd voor contact met andere zwangeren. We gaan aan de slag met angst en hoe je om kan gaan met pijn. Klik hier voor meer informatie.

Overig

Haptonomie (Bennebroek)

De begeleiding richt zich op het vergroten van het contact van de aanstaande ouders met elkaar en het kind door aanraking van de buik. De partner wordt en voelt zich op deze wijze meer betrokken. Het helpt de vrouw om meer vertrouwen te krijgen in haar lichaam en in de veranderingen die zich in haar lichaam voordoen. Klik hier voor meer informatie.

Workouts (Haarlemmermeer en Bollenstreek)

Met de Mom in Balance Zwanger Workout blijf je fit, sterk en energiek tijdens je zwangerschap. Geschikt voor alle vrouwen, getraind of ongetraind. Kijk hier voor meer informaties en alle lokaties.

English courses

Beside the courses above in wich a lot of time you will find an instructor that speaks English, for example Diana Ferring) There are some pregnancy courses in English. You can take a look at: