Stichting Baby Hope

Gooi de niet gebruikte producten uit het kraambed niet weg! Maar lever ze in op de praktijk. Wij, als verloskundigenpraktijk, steunen Stichting Baby Hope.

Stichting Baby Hope verzamelt kraammaterialen in voor kraamprojecten in Afrika, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Doel is meer hygiëne tijdens bevallingen, zodat meer vrouwen hun pasgeboren baby’s levend en wel tegen zich aan kunnen houden. Stichting Baby Hope ondersteunt inmiddels 14 kraamprojecten in 11 landen!

Zie voor meer informatie: www.stichtingbabyhope.org

Sumve Hospital in Tanzania

Als verloskundigenpraktijk steunen wij het Sumve Hospital in Tanzania.

Laurien Kloosterboer, een verloskundige die 2 jaar in de praktijk heeft gewerkt, heeft in 2008 om te mogen afstuderen, haar buitenlandstage in Tanzania gelopen. De omstandigheden waarin Tanzaniaanse vrouwen moeten bevallen is soms erbarmelijk.

Een Nederlands echtpaar werkt voor een aantal jaar in Tanzania om dit ziekenhuis te renoveren. Om het ziekenhuis te steunen heeft Laurien doeken laten maken om hier in Nederland, kinderen in te wegen. Deze doeken zijn gemaakt door de lokale bevolking van Sumve. De opbrengst van de doeken gaat naar renovatiewerkzaamheden van het ziekenhuis, opleidingen en bijscholingen van ziekenhuismedewerkers, of waarvan de schoolopleiding van de kinderen van de ziekenhuiswerkers mede wordt gefinancierd.