In onze echopraktijk kun je terecht voor alle echo’s die tijdens je zwangerschap gemaakt worden. Zowel voor de noodzakelijke echo’s als voor pretecho’s.

Wat is een echo?

Een echo is een afbeelding die wordt gemaakt met behulp van echografie. Echografie is een techniek waarbij er gebruik wordt gemaakt van geluidsgolven. Deze geluidsgolven hebben een hele hoge frequentie, waardoor ze niet hoorbaar zijn voor het menselijk gehoor. Daarom wordt dit geluid ook wel ultrasoon geluid of ultrageluid genoemd. Het echoapparaat bestaat uit een probe, ook wel transducer genoemd. Deze transducer zendt de geluidsgolven uit, maar vangt ook de gereflecteerde geluidsgolven weer op. De gereflecteerde geluidsgolven worden omgezet in een elektrisch signaal dat naar een computer wordt gestuurd. De computer kan het elektrische signaal vervolgens omzetten in een beeld.

Echo’s kunnen zowel inwendig als uitwendig verricht worden. Inwendige echo’s worden in principe alleen in het begin van de zwangerschap verricht bij de vroege zwangerschapsecho’s (tot 12 weken). Zowel inwendige als uitwendige echo’s brengen geen risico met zich mee voor de zwangerschap.

De echo’s worden gemaakt door 3 echoscopistes van onze praktijk, Fifi Arp, Cecilia Martens en Michelle de Haan. Deze echo’s kunnen in Nieuw Vennep, Hoofddorp en Hillegom gemaakt worden. Wij werken met zeer geavanceerde 2, 3 en 4D echo apparatuur.

Cliënten die hun zwangerschap in onze praktijk lopen krijgen standaard een aantal echo’s aangeboden:

Als je pril zwanger bent is het soms fijn om je kindje al vroeg in de zwangerschap te kunnen zien. Je kunt bij ons altijd een vroege echo afspreken als je dat graag wilt. Deze kost € 35,00, maar wordt vergoed als je een medisch indicatie hebt om een vroege echo te laten maken. De termijn echo en de 19 weken echo zitten in de basisverzekering, de kosten voor deze echo’s worden dus door jouw zorgverzekeraar vergoed. De praktijk zal de declaratie’s van de echo’s indienen bij jouw verzekering.

Cliënten die buiten de reguliere echo’s ook pretecho’s willen laten maken zijn uiteraard ook van harte welkom, wij bieden onder andere de volgende echo’s aan:

  • 2D echo (dit kan gedurende de hele zwangerschap)
  • 3/4D echo (tussen de 24 en 28 weken het beste resultaat)

Deze echo’s worden gemaakt in ons eigen echocentrum, echocentrum Lief. Klik hier voor meer informatie omtrent Lief.

Bij een uitgebreide pretecho krijg je van de mooiste foto van je kindje krijg je een afdruk mee. De overige foto’s ontvang je digitaal. Ook zal er een filmpje worden gemaakt die je rustig thuis terug kunt zien.