Zwanger

Van harte gefeliciteerd, je bent zwanger! Misschien heb je er al lange tijd naar uit gekeken, misschien is het idee dat je zwanger bent nog even wennen voor je. Er breekt een nieuwe en spannende tijd aan waarin veel dingen op jou en je partner af gaan komen en er veel zal gaan veranderen. Als verloskundigen zullen we je begeleiden in dit proces. Voel je vrij om alles met ons te bespreken tijdens de controles op de praktijk. Wij zijn er om uitleg te geven over de veranderingen in je lijf tijdens de zwangerschap, een luisterend oor te bieden en tips en adviezen aan je mee te geven. Daarnaast controleren we jouw gezondheid en die van je baby. Bij eventuele complicaties zullen we je doorverwijzen naar een gynaecoloog.

Zodra je weet dat je zwanger bent, vragen we je voor de tiende week van je zwangerschap een afspraak met ons te maken. Je kunt ons direct bellen zonder een verwijzing van de huisarts. Wel is het prettig om je huisarts op de hoogte te stellen van je zwangerschap. Je kan je aanmelden via ons aanmeldformulier op de website. Wij hebben dan vast je gegevens en zullen je terugbellen om een afspraak te maken voor een echo en een intakegesprek.

Onthoud goed wanneer de eerste dag van je laatste menstruatie is geweest. Je krijgt bij ons standaard een echo om te bepalen hoever je zwanger bent, maar je kunt de eerste dag van je laatste menstruatie gebruiken om alvast uit te kunnen rekenen hoe ver je zwanger bent.