Besmetting binnen de huisartsenpraktijk

21 juli 2020
18 juni 2020

Helaas moeten wij melden dat een aantal medewerkers in de huisartsenpraktijken van het Medisch centrum de Pionier te Nieuw Vennep besmet zijn geraakt met het coronavirus. Het eerste geval werd bekend op 12-7 jl. Wij houden ons aan de adviezen van de GGD/infectioloog om de veiligheid van de patiënten te waarborgen. We hebben gewerkt volgens de nu geldende hygiëne maatregelen en voor zover bekend bij de GGD zijn er geen patiënten in gevaar gebracht. Ook zijn er tot op heden geen nieuwe besmettingen bij de GGD bekend die gerelateerd zijn aan onze huisartsenpraktijken. De besmette medewerkers zijn uiteraard thuis in quarantaine en niet aanwezig in MC de Pionier. 

In nauw overleg met de GGD zijn er aanvullende maatregelen genomen om patiënten en medewerkers te beschermen. Dit houdt o.a. in dat de medewerkers van de huisartsenpraktijken tijdens aanwezigheid in het pand continu handschoenen en een mondmasker dragen en dat de huisartsenpraktijk beperkt open en bereikbaar is. De GGD heeft aangegeven dat het onder deze voorwaarden veilig is voor patiënten om de huisartsenpraktijken te betreden.

De huisartsenpraktijk is bereikbaar voor dringende vragen en spoedeisende gevallen op het spoednummer. Indien er twijfel is of uw vraag of probleem hieraan voldoet, neem dan contact op via het spoednummer. Tevens proberen we de face-to-face contacten met de patiënten in de praktijk te minimaliseren tot problemen die echt niet kunnen wachten.

Tot nu toe is er op bijna dagelijkse basis contact geweest met de infectioloog van de GGD Kennemerland. Zij zijn nauw betrokken bij de beslissingen ten aanzien van de zorgverlening. Op 24/7 zal besloten worden of de huisartsenpraktijken per week 31 weer normale zorg kunnen gaan bieden.

Bij de andere disciplines in het MC de Pionier is er geen sprake van besmettingen. Ook is er geen fysiek contact geweest tussen de verschillende disciplines in MC de Pionier. Verheul en Weerman fysiotherapeuten, de Verloskundigenpraktijk Haarlemmermeer, de psychologenpraktijk Hijnen/Durieux en de dieëtistenpraktijk Adamse blijven veilig en verantwoord open voor reguliere behandelingen. Volgens de GGD is het ook voor patiënten van bovenstaande disciplines veilig om voor hun afspraak te komen in MC de Pionier.