COVID-vaccinatie in zwangerschap

11 juni 2021
11-06-2021

Uit onderzoek onder 35.000 zwangere vrouwen die gevaccineerd zijn met het Pfizer of Moderna vaccin tegen COVID-19 blijkt geen verhoogd signaal ten aanzien van bijwerkingen bij zwangere vrouwen of haar kind.

Veel meer onderzoek is nodig om te kijken hoe zeer een COVID-19 vaccinatie de zwangere vrouw en haar (ongeboren) kind beschermt en wat het beste moment is om een vaccinatie te geven.

Daarom wordt er vanuit het Amsterdam UMC onderzoek gedaan naar het effect van het corona vaccin op zwangeren.

Voor het onderzoek worden er met spoed 250 vrouwen gezocht die binnenkort gevaccineerd worden tegen COVID-19 in de zwangerschap en bij wie ze voor en na vaccinatie(s) een buisje bloed mogen afnemen en die bereid zijn bij de bevalling 1 buisje bloed en een buisje navelstrengbloed af te staan om te onderzoeken hoeveel antistoffen zwangere vrouwen en hun kinderen krijgen na COVID-19 vaccinatie.

Bloed geven

Ben jij iemand die binnenkort gevaccineerd wordt tegen COVID-19 in de zwangerschap? Dan kun jij aan dit onderzoek meedoen. Het maakt niet uit of je eerder positief bent getest of ziek bent geweest van coronavirus of niet. We komen we graag met je in contact. Stuur een email naar CovidZwanger@amsterdamumc.nl met daarin je naam, adres en telefoonnummer. De onderzoekers nemen zo snel mogelijk contact op.

Kijk hier voor meer informatie.

Inmiddels worden veel zwangeren uitgenodigd voor de vaccinatie tegen COVID-19. Voor wie nogmaals de informatie over het vaccineren in de zwangerschap wil doorlezen, klik hier.