BLOG! De geboorte van een mama

5 mei 2019
Geschreven door Kim Nicaise.

Als er iets is wat ik zeker weet na mijn eigen bevallingen, is dat bevallen met iemand waar je je fijn bij voelt en die je volledig vertrouwt, zó waardevol is!

Hoe mooi is het dan ook om de bevalling van een vriendin te mogen begeleiden!

Op zondagavond was het dan zover, het was begonnen! In alle rust vangt Tess de weeën op. We zijn nog thuis als blijkt dat de kleine in het vruchtwater heeft gepoept, ik zie de teleurstelling in haar ogen. De weeën beginnen heftig te worden en Tess hoopte echt op de verlichting van de douche als we richting ziekenhuis zouden gaan. Om de kleine beter te monitoren wordt Tess na aankomst in het ziekenhuis aan het CTG gelegd.
Ondanks de medische bevalling nu, wijk ik niet van haar zijde. Omdat de weeën zo heftig zijn en de ontsluiting maar matig vordert krijgt Tess een ruggenprik. Hierdoor zie ik gelukkig weer wat rust terug in haar ogen.
Tess en Daan zijn een goed team samen. In het holst van de nacht duik ik even een lege kamer in voor een ‘powernapje’.

Als we een paar uurtjes later gaan persen, zijn de weeën weer in alle heftigheid terug. Ik probeer Tess nog door dit laatste stuk heen te trekken, dit kan ze! Even na half 7 wordt er een prachtig meisje geboren.
Mooier dan dit wordt het niet, ik was niet alleen getuige van de geboorte van dit kleine meisje, maar ook van ‘de geboorte van een mama’, van mijn vriendinnetje, en jeetje wat ben ik dan trots!