Pretecho’s mogen weer!

15 januari 2022
15-01-2021

Pretechocentrum gelukkig weer open!

(click here for English)

Tot vreugde van velen van ons zijn een heel aantal maatregelen weer versoepeld. Helaas nog lang niet alle maatregelen, maar wij zijn blij dat we weer pretecho’s mogen aanbieden! Wij willen jullie bedanken voor de begripvolle reacties van iedereen de afgelopen weken.

Belangrijk is wel dat algemene adviezen blijven gelden:

  • Was geregeld de handen, houd 1,5 m afstand
  • Werkruimtes worden geventileerd
  • Blijf bij klachten thuis en laat je testen, neem de nieuwe quarantaine regels goed in acht
  • Kom alleen of met alleen je eigen partner naar de praktijk (helaas geen kinderen, andere familieleden of vrienden mee)
  • Mondkapjes op de praktijk zijn verplicht

Advies blijft om je te laten vaccineren tijdens zwangerschap

De vaccins van Pfizer en Moderna zijn mRNA-vaccins. Op basis van de onderzoekgegevens en werking van deze vaccins, zijn er geen redenen om aan te nemen dat deze vaccins schadelijk zouden zijn bij gebruik in de zwangerschap. Bij het bijwerkingencentrum Lareb (Landelijke Registratie Evaluatie Bijwerkingen) werden geen bijzondere bijwerkingen bij zwangere vrouwen vastgesteld. Dit komt overeen met de meldingen in het buitenland. Daarom is het advies aan alle zwangere vrouwen om zich te laten vaccineren. Kijk voor meer info op onze website.

Vaccineren tijdens de periode van borstvoeding

Ook vrouwen die borstvoeding geven kunnen zich laten vaccineren. Het is niet aannemelijk dat het vaccin in de borstvoeding terecht komt.

Werk en COVID

Nog steeds geldt het advies voor zwangere om vanaf 28 weken geen werkzaamheden te verrichten waarbij de 1,5 m afstand niet kan worden gewaarborgd. Voor zwangeren die in zorginstellingen werken, geldt dat zij vanaf 28 weken geen COVID-19-zorg meer mogen verrichten. Zie: https://lci.rivm.nl/zwangerschap-werk-en-covid-19.

Houd verder goed de websites van de ziekenhuizen in de gaten voor de op dat moment geldende regels.

Je kunt ons te allen tijde bellen als er nog vragen zijn. Heel graag staan we jullie te woord bij al jullie vragen.