Wordt het een Jongetje of een Meisje?

8 maart 2017
Wordt het een jongetje of een meisje? Altijd spannend om over te fantaseren bij een zwangerschap, zeker in de tijden dat er nog geen echo’s bestonden om het geslacht te bepalen. Uit deze tijd komen dan ook de vele “Grootmoeders Wijsheden”, oftewel manier om te bepalen of de babykamer blauw of roze geschilderd moest worden.

Dit zijn tien manieren waarop je kan bepalen of je een jongetje of een meisje krijgt. Of het ook echt werkt …?

Hoog of Laag?
hoog-laag

Waarschijnlijk de meest beroemde manier om het geslacht van de baby te bepalen is de stand van de buik. Draagt de moeder hoog, dan is het een meisje, draagt ze laag, dan wordt het een jongetje.

Gewicht voor of in de breedte?
voor-of-achter

En ook het dragen naar voren of in de breedte is volgens de oude wijsheden een indicatie voor het geslacht: In de breedte is een meisje, naar voren een jongetje.

Hartslag test
hartslag

Heeft de baby in de buik een hartslag van boven de 140 slagen per minuut, dan wordt het een meisje, is de hartslag lager, ga dan maar roze kleertje kopen. Deze “wijsheid” is echter in 1996 ontkracht door wetenschappelijk onderzoek.

Ochtendmisselijkheid
ochtendmisselijkheid

Ochtendmisselijkheid, een van de meest voorkomende kwalen van veel vrouwen tijdens de zwangerschap. Men zegt dat erge misselijkheid in het eerste trimester duidt op een meisje.

Zouttest
zouttest

Doe je ochtendplas bij een beetje zout (2 el) en wacht 2/3 minuten. Verkleurd de urine en wordt deze troebel, dan wordt het een jongetje. Blijft de urine gelijk van kleur, dan wordt het een meisje. Duidelijk een test om met een korreltje zout te nemen ? Meer over deze test op zwangerschapspagina.nl

Zoet, Zuur of Zout?
zoet

Heb je zin in zoet eten als fruit en chocolade? Dan wordt het een meisje. Heb je juist zin in zuur en/of zout eten? Dan wordt het een jongetje.

Mooi haar? Droog haar?
zwanger-haar

Meisjes stelen de schoonheid. Is je haar droog en futloos? Dan wordt het een meisje. Ziet je haar er juist mooier uit dan ooit tevoren? Dan wordt het een jongetje.

Hoe is de huid?
zwanger-huid

Ook aan de huid schijn je een hoop te kunnen aflezen. Heb je last van acne, of andere huidproblemen, dan is het weer het meisje dat de schoonheid van de moeder wegneemt. Zijn je handen droog? Dan wordt het juist weer een jongetje. Het zelfde geldt voor koude voeten.

Linea Nigra
linea-nigra

“Linea Nigra”, Latijn voor zwarte streep, is een verticale streep van het midden van de buik tot aan de schaamstreek die op de buik kan verschijnen tijdens de zwangerschap. Volgens “grootmoeders wijsheden” kan deze lijn bepalen welk geslacht je krijgt. Loopt de streep van de schaamstreek tot de navel, dan wordt het een meisje, gaat de streep nog verder omhoog, dan krijg je een jongetje.

Man zwangert mee?
man-zwangert-mee

Zwangert je man lekker mee, en is hij ook een paar kilootjes aangekomen? Dan wordt het een mierzoet meisje!

En dames, klopt er ook maar iets van deze ‘grootmoeders’ wijsheden, of is het complete nonsens?

Bron: http://www.alletop10lijstjes.nl/top-10-wijsheden-over-geslachtsbepaling/