Coronatijd: Videoconsult

28 maart 2020
28 maart 2020:

Er is de afgelopen weken enorm veel gebeurd. Het hele leven staat even op z’n kop, het Corona virus heeft een enorme impact op ons, op de gehele samenleving.

In korte tijd hebben we heel veel aan moeten passen binnen de verloskundige zorg om voor iedereen een zo’n veilige mogelijke situatie te creëren. Wij hebben hard gewerkt aan nieuwe richtlijnen en afspraken, aan het organiseren van beschermende materialen en het organiseren van veilige zorg. We snappen dat dit heel veel van jullie als zwangeren vraagt. En we vinden het echt bijzonder te merken dat iedereen enorm zijn best doet om zich aan te passen aan alle maatregelen die genomen moeten worden.

Helaas blijven alle maatregelen nog van kracht tot in ieder geval 1 juni. Hier nog even alle maatregelen op een rijtje (here for English)

We willen jullie ontzettend bedanken voor jullie begrip. Ook wij vinden het moeilijk om de fysieke contact momenten zo kort te moeten houden, om zoveel telefonisch met jullie te moeten bespreken en vooral om jullie partners niet meer fysiek te kunnen verwelkomen binnen onze praktijk. Wij snappen dat vooral het laatste heel vervelend is. Wij hopen dat deze periode heel snel voorbij zal zijn.

Maar het gevoel dat we dit echt samen met jullie doen, wordt door ons als heel fijn ervaren.

Sinds kort de mogelijkheid om te videobellen middels het zwangerenportaal. Dit heet het videoconsult. Als jullie dit fijn vinden tijdens een langer informatief consult kunnen we dat inplannen met je.

Kijk hier (or here for English) voor meer informatie over deze manier van communiceren. Wij vinden het belangrijk om je in deze tijd toch op een persoonlijke manier te woord kunnen staan en zeker bij langere informatieve consulten is dit een hele fijne manier elkaar even te spreken!

Succes allemaal en tot gauw.