Covid Update

29 november 2021
29-11-2021 Covid Update: belangrijke informatie

For English click here

Als je zwanger bent of net een kindje hebt gekregen, maak je je misschien zorgen over het coronavirus. Voor zover bekend lijken zwangere vrouwen geen verhoogd risico te hebben om besmet te worden met het coronavirus: ze lijken niet ontvankelijker voor het virus dan personen die niet zwanger zijn. Zwangere vrouwen hebben wel meer risico om ernstig ziek te worden van COVID-19. Daarom is het advies, dat zij zich laten vaccineren met een m-RNA vaccin en is het belangrijk om de geldende maatregelen goed op te volgen.

Vanwege de oplopende besmettingen vragen we iedereen die naar de praktijk komt een mondkapje te dragen. We merken dat toch nog veel mensen het vergeten om een mondkapje mee te nemen. De overheid wil met deze maatregel de verspreiding van het coronavirus tegengaan. Als je een mondkapje draagt, bescherm je vooral de mensen om je heen. Als zij een mondkapje dragen, beschermen ze jou.

Verder is het belangrijk om zoveel mogelijk alleen met je partner te komen. Als er veel mensen tegelijkertijd in de gezondheidscentra zijn en in de wachtkamers zitten, geeft dit ook weer een grotere kans op het doorgeven van het coronavirus.

Heb je contact gehad met iemand met corona? Voorkom verspreiding van het virus en laat je testen, ook als je zelf geen klachten hebt. Of je in quarantaine moet, hangt af van je situatie. Laat het ons ook altijd even weten als je wel positief getest bent.

Mocht je je toch nog extra zorgen maken over het coronavirus, bel ons gerust. We staan je graag te woord of plannen een extra afspraak met je in om deze zorgen te bespreken. Kijk ook nog even voor alle info op de website van het RIVM.

We zien jullie graag weer snel in de praktijk.